Szabad-e a gyerekeknek súlyzós edzést végezni?

A mai napig sok tévhit kering e téma, körül, sokan az évtizedek óta közismert választ adják a kérdésre, ami a nem. Nem, mert a súlyzózás miatt sérül a gyerek csont- és izomrendszere, ami gátolja a növekedésben. Na, ez az, ami tévedés.

Kutatások igazolják, hogy ennek éppen az ellenkezője igaz: a gyermeknek szüksége van a súlyzós edzésre, mert az segíti a szövetek – így az izom- és csontszövetek, az inak és a szalagok – fejlődését. A korai fizikai terhelés emellett csökkenti a későbbi csontritkulás és ízületi kopások kialakulásának esélyét, valamint fejleszti a koordinációt és a testtudatot.

Ezek a megfigyelések pedig egyáltalán nem új keletűek; a Sports Health című szaklapban 2009-ben (15 éve!) jelent meg egy áttekintő közlemény, mely szerint a megfelelően felügyelt erősítő, erőfejlesztő program, amely összhangban van az aktuális irányelvekkel, teljes mértékben biztonságos és hatékony gyermekkorban is.

Mi, a Maximum Performance-ban jól megtervezett, korszerű irányelvek szerint, előzetes felmérés  alapján állítjuk össze a fiatal sportolók erősítő edzésprogramját, melyet szakszerű felügyelet alatt végeznek a hozzánk járó gyerekek.

 

Jelentkezés